سرپرست معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور از طرح آگاه سازی در خصوص ابلاغ ضوابط فنی و بهداشتی، قوانین مربوط به تابلو و الزام در اخذ جواز کسب توسط متصدی عطاری ها خبر داد.

دکتر هادی حسین زاده در گفتگو با وب دا بیان کرد: شرایط فیزیکی، نحوه نگهداری، بسته بندی و عرضه گیاهان دارویی در عطاری ها تابع ضوابط و چک لیست نظارتی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین استانداردهای شغلی مربوطه است.

به گفته دکتر حسین زاده به دلیل تاثیر منفی نور، حرارت و رطوبت بر روی اغلب گیاهان دارویی، ضروری است نگهداری گیاهان ترجیحاً در ظرف شیشه ای، دور از تابش مستقیم آفتاب و در محیطی که تهویه مناسبی در آن برقرار باشد انجام پذیرد و استفاده از ظروف پت و یا پلاستیکی توصیه نمی شود.

وی  ادامه داد: عطاری مکانی است برای نگهداری موقت، عرضه و فروش گیاهان دارویی و مفردات طب سنتی ایرانی و عطار کسی است که از اصول شناسایی، نگهداری و عرضه مفردات طب سنتی ایران آگاهی کافی داشته و آموزش های لازم را سپری کرده باشد.

مسئول اداره فرآورده های طبیعی سنتی و مکمل، مهندس مریم کلاهدوز در خصوص محدوه ی عملکرد و اقلام قابل عرضه در عطاری ها افزود:

• ارائه و فروش عرقیاتی که توسط شرکت های مجاز دارای شماره ثبت، کد بهداشتی و پروانه بهره برداری تولید شده اند بلامانع است.
  • ارائه و فروش محصولات آرایشی و بهداشتی گیاهی تولید شده توسط مراکز مجاز بلامانع است.
  • عرضه و فروش هر گونه داروی شیمیایی، داروی ترکیبی گیاهی و شیمیایی، داروهای دست ساز، داروهای فاقد برچسب، داروهای تولید شده در مراکز غیر مجاز، انجام فرمولاسیون، عرضه گیاهان دارویی آلوده و یا تاریخ مصرف گذشته در عطاری ممنوع است.
  • عرضه و فروش گیاهان دارویی به شکل پودر شده ممنوع بوده و فقط در مورد ادویه آشپزخانه همچون نمک و فلفل، زردچوبه بلامانع است.
  • صرفاً ذکر عناوین عطاری، فروشنده گیاهان دارویی، فروشگاه گیاهان دارویی در تابلو و یا فاکتور، مجاز است و استفاده از هرگونه عنوانی که در برگیرنده مقطع تحصیلی(مثل کارشناس...، کارشناس ارشد...، دکترای...) و یا محتوای درمانی یا طبی (مثل مشاور ...درمانگر طبیعی، معجزه طبیعت، شفاخانه ...، داروخانه طبیعی، و ...) و یا سایر موارد برای محل عرضه یا فرد عرضه کننده گیاهان دارویی ممنوع است.
  • در واحد صنفی فروش گیاهان دارویی، صرفا نصب جواز کسب و کارت بهداشتی الزامی بوده و نصب یا نمایش هرگونه مدرک تحصیلی، گواهی آموزش، گواهی سپری نمودن دوره­های آموزشی مرتبط با گیاهان دارویی یا طب سنتی ممنوع است.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی در پایان خاطر نشان کرد: از کلیه شهروندان محترم تقاضامندیم که به هیچ عنوان داروهای ترکیبی با ادعای درمان انواع بیماری ها و بدون مجوز از عطاری ها را نپذیرند، تنها مرجع مورد تایید جهت تشخیص بیماری ها پزشک می باشد و جهت تحویل دارو، داروخانه است.

جهت دریافت فرم طرح آگاه سازی عطاران اینجا کلیک کنید.