روز پنجم دی ماه مصادف با واقعه زلزله بم در تقویم رسمی کشور روز ملی ایمنی در برابر زلزله نام گذاری شده‌است.

معاون بهداشت دانشکده گفت: با توجه به ضرورت آگاه سازی و ارتقای فرهنگ عمومی در برابر زلزله با پیشنهاد نام گذاری این روز به عنوان «روز ملی ایمنی در برابر زلزله» فرصتی فراهم شده تا هر ساله با برگزاری برنامه ها و فعالیت های آموزشی و ترویجی متنوع در این روز، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره چند ده هزار قربانی این فاجعه تلخ، زمینه ارتقای آگاهی عمومی و شاخص های ایمنی در برابر زمین لرزه در کشور فراهم شود.

دکتر عصمت تقی آبادی افزود:  زلزله بم که در شهر بم و مناطق اطراف آن در پنجم دی ۱۳۸۲، شرق استان کرمان را لرزاند و به کشته و مجروح شدن بیش از ۷۰ هزار نفر از هموطنانمان منجر شد؛ قطعا یکی از تلخ ترین سوانح تاریخ معاصر ما می باشد.

وی در ادامه گفت: طي چند دهه اخير استانداردهايي براي ساخت ساختمان ها در نظر گرفته شده است تا مقاومت آن ها در برابر نيروي امواج زمين لرزه افزايش یابد که توجه به این استانداردها و ایمنی غیرسازه ای که مربوط به چیدمان تجهیزات میباشد میتواند در کاهش خسارات جانی و مالی تاثیر چشمگیری داشته باشد.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور از برنامه های در دست اجرای این معاونت در جهت ایمن سازی واحدهای بهداشتی تحت عنوان ارزیابی ایمنی و خطر بلایا، ارتقا ایمنی سازه ای و غیرسازه ای واحدهای بهداشتی نام برد.

در پایان دکتر تقی آبادی افزود باتوجه به اینکه آموزش به خانوارها جهت بالا بردن آمادگی در برابر بلایا نیز در واحدهای بهداشتی در حال اجرا میباشد،مردم میتوانند با مراجعه به خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت و دریافت فایل های آموزشی در راستای ارتقا آمادگی خود و خانواده ی خود در برابر بلایا اقدام نمایند.