معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: هفته ملی سلامت بانوان ایران (سبا) که همه ساله در آخرین هفته مهرماه برگزار می شود، امسال با در نظر گرفتن شرایط همه گیری کووید ۱۹ و با موضوع "سلامت زنان در دوره کرونا " برگزار خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی و به نقل از وبدا، دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت با اعلام این خبر افزود:  اگرچه شواهد ملی و بین المللی حاکی از آن است که در همه گیری  کووید ۱۹، خطر مستقیم بیشتری، سلامتی و حیات مردان را تهدید می کند، اما تاثیر  طولانی مدت این همه گیری، بر سلامت جسمی، روا نی و اجتماعی زنان می تواند آسیبهای جدی به خانواده و جامعه وارد کند.

وی با اشاره به وظایف سنگین زنان در مواجهه با همه گیری کووید ۱۹ خاطر نشان کرد:علاوه بر بیماری و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در زنان، نگرانی های مرتبط با سلامت مادر و نوزاد در دوره بارداری و پس از زایمان در همه گیری فوق، افزایش وظایف و مسئولیتهای زنان در دوره همه گیری در خانواده، وظایف سنگین زنان برای اقدامات پیشگیرانه و مراقبت از بیماران مبتلا در خانواده، وظایف زنان برای اداره امور فرزندانشان در شرایط تعطیلی مدارس، مشکلات ناشی از مرگ و بیماری همسران، مشکلات زنان سرپرست خانوار و زنان بد سرپرست و بد رفتاری ها و آسیب های آنان درون خانواده، فشارهای اقتصادی ناشی از تعطیلی و قرنطینه ها و.... آسیبهای جدی به سلامت جسمی، روانی و اجتماعی زنان وارد خواهد آورد.

دکتر رئیسی تصریح کرد: در این شرایط کارکنان نظام سلامت از بهورز و مراقب و ماما و پرستار و نیروهای خدماتی تا کادر تخصصی بیمارستانهای کشور نیز که اکثریت آنان را زنان تشکیل می دهند، با مخاطرات جدی سلامت جسم و روان مواجهند.

معاون بهداشت با تاکید بر اینکه زنان برای گذار از این دوره سخت زندگی خود نیازمند آگاهی، هشیاری و حمایت همه جانبه در خانواده و جامعه می باشند، گفت: در هفته ملی سلامت بانوان ایران (سبا) در هفته آخر مهرماه سال جاری  به این وجه مهم همه گیری کووید ۱۹ توجه ویژه ای معطوف و هفته مذکور بر اساس موضوع "سلامت زنان در دوره کرونا  " برگزار خواهد شد.

دکتر رئیسی  روز شمار هفته ملی سلامت بانوان ایران(سبا) و محور های آن را به شرح زیر اعلام کرد:

*
پنجشنبه۲۴ مهر : زنان پیشگامان خود مراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده  در پیشگیری از کووید۱۹

*جمعه۲۵ مهر : پاسداشت و تکریم بانوان فداکار کادر بهداشت و درمان به عنوان پیشتازان پیشگیری و درمان  کووید ۱۹

*شنبه۲۶ مهر: شیوه زندگی سالم  زنان و کووید ۱۹  با تاکید بر چاقی به عنوان  عامل وخامت کووید۱۹

*یکشنبه ۲۷مهر: سلامت باروری زنان (روابط زناشویی، بارداری و زایمان ایمن و سالم ) در همه گیری کووید ۱۹

*دوشنبه ۲۸مهر: زنان و سلامت روانی در همه گیری کووید ۱۹

* سه شنبه ۲۹مهر: نقش زنان در ترویج منابع معتبر آموزشی و اطلاعات معتبر و پیشگیری از انتشار باورهای غلط در باره پیشگیری و درمان کووید  ۱۹

*چهارشنبه ۳۰مهر: پیشگیری از آسیب های شغلی و اجتماعی زنان در اپیدمی کووید ۱۹