رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور در برنامه زنده اینستاگرامی خود شامگاه جمعه بیست و هفتم تیرماه به بیان گزارشی از وضعیت قرمز کرونا در نیشابور پرداخت.

رئیس دانشکده در خصوص جنسیت و سن مبتلایان خاطرنشان کرد:  51 درصداز مبتلایان  مردان، 49 درصد خانم ها هستند و 60  درصد از فوتی ها مردان هستند. از لحاظ سن ابتلا  متاسفانه بر خلاف گذشته از سن 15 سال تا بالای 80 سال درگیر این بیماری شده اند. 2 درصد از متوفیان، کودکان زیر 15 سال  و افراد 15 سال تا 30 سال بوده اند. افراد 30 تا 45 سال 6 درصد را به خود اختصاص دادند و 10 درصد در گروه سنی 45 تا 60 سال هستند. بیشترین میزان فوتی به میزان 50 درصد گروه سنی 60 تا 80 سال و 31 درصد در گروه سنی 80 سال هستند.

دکتر عظیمی نژاد با تاکید به این که میزان ابتلا در جوانان بسیار نگران کننده است گفت: درگروه سنی30 تا 45 سال میزان ابتلا 23 درصد و گروه سنی 45 تا 60 سال 20 درصد از میزان ابتلا را به خود اختصاص داده اند که اگر این شرایط ادامه یابد پیش بینی می شود میزان مرگ و میر جونان نیز افزایش پیدا  کند.

این مقام مسئول ادامه داد: محل اقامت بیماران 70 درصد در مناطق شهری و 30 درصد در مناطق روستایی است و افرادی که با دیسترس تنفسی مراجعه می کنند بیشتر به مرگ محکوم هستند. بیشترین میزان فوتی ها با علایم تنگی نفس بوده است. 42 درصد بیماران با سردرد مراجعه کردند و  بیشترین علامت در مراجعان سرفه بوده است. 41 درصد از افرادی که فوت شده اند اصلا بیماری زمینه ای نداشتند و 59 درصدی که فوت شده اند  از افرادی بوده اند که بیماری قلبی، آسم و دیابت  داشته اند.

وی تصریح کرد: بیشترین میزان ابتلا در حدود 30 درصد سابقه حضور در مراکز خرید و20 درصد شرکت در مجالس عروسی و 10 درصد شرکت در مراسم عزا را داشتند.

رئیس دانشکده همچنین از اقدامات دانشکده در این خصوص گفت: تا امروز 41 جلسه ستاد کرونا، 11 جلسه شورای تامین با حضور مسئولان و ائمه جماعات، جلسات مشترک با سه فرماندار محترم نیشابور، فیروزه و زبرخان جهت اجرای دستورالعمل ها و قوانین ابلاغی برگزار شده است.

وی بلندگوهای اطلاع رسانی در سطح شهر،  فعال سازی تیم های مشترک علوم پزشکی، اتاق اصناف و نیروی انتظامی جهت بازرسی، نصب بنرهای اطلاع رسانی، 476 بازدید مشترک و 695 بازدید کارشناسان بهداشت محیط، 680 بازدید مشترک کارشناسان بهداشت حرفه ای و  نیروی انتظامی و اتاق اصناف،44 مورد معرفی به مراجع قضایی، 323 مورد اخطاریه وپلمپ 4 مورد صنفی و حرفه ای را  بخشی دیگر از اقدامات برشمرد.

دکتر عظیمی نژاد در پایان ضمن بیان مجدد وضعیت وخیم نیشابور از مردم خواست با رعایت پروتکل های بهداشتی به  مجموعه علوم پزشکی و کارکنان بهداشت و درمان در مهار و کنترل این  بیماری کمک کنند.