امروز چهارشنبه 25 تیر ماه 1399 ساعت 23:39 ب ظ

هرخانه را یک پایگاه سلامت کنیم

سرپرست معاونت بهداشت دانشکده گفت: طرح هر خانه یک پایگاه سلامت با همکاری سفیران سلامت در خانواده ها یک الگوی موفق جهانی خواهد شد
دکتر محمدرضاداوریان روز شنبه، هفتم تیرماه، در مراسم ویدئو کنفرانس کشوری طرح هر خانه یک پایگاه سلامت که به صورت ارتباط ویدئویی باستاد وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار شد، افزود: اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت یک رویداد جدید در نظام سلامت است که انتقال آموزش های بهداشتی را در زمان بسیار کوتاهی ممکن می سازد.

وی ادامه داد: مراقبین سلامت و بهورزان در نظام شبکه بهداشتی نقش مهمی در بهبود خدمات سلامت دارند. ولی لازم است افرادی از بین خود مردم و در خانه های مردم به عنوان خط اول رسیدگی به سلامت فعال شوند.

دکتر داوریان گفت: لازمه این تغییر در نظام سلامت، اجتماع محور شدن خدمات سلامت است به گونه ای که یک نفر از اعضای خانواده در خانه به عنوان سفیر سلامت و حلقه اول خدمات سلامت کشور آموزش می بیند و با سیستم سلامت کشور مرتبط می شود. این افراد دلسوزترین افراد خانواده ها و با سوادترین فرد هر خانواده هستند و ترجیحا از بین بانوان و زنان خانوار ها انتخاب می شوند.

رئیس مرکز بهداشت خاطرنشان کرد: با اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت وهمکاری  سفیران سلامت حتما در پیشگیری از بیماری های واگیر، غیرواگیر و بحران ها مدیریت بهتری خواهیم داشت.

وی افزود: سفیران سلامت با اصول پیشگیری از بیماری های واگیر، تغذیه سالم، بازتوانی افراد سالمند و بهبود کیفیت زندگی، کنترل سوختگی یا مثلا سقوط از ارتفاع و درمان های اولیه آشنا می شوند و تا زمانی که نیروهای حرفه ای و آموزش دیده به بالین افراد نیازمند به خدمات پزشکی برسند، می توانند اقدامات اولیه را انجام دهند.

دکتر داوریان در ادامه همکاری سازمان های مردم نهاد، بسیج، دانشجویان، ادارات دولتی و شرکای سلامت و رسانه ها را یادآور شد و تاکید کرد: با همکاری همه قطعا اجرای این طرح یک الگوی موفق جهانی خواهد شد.