تقویم روز
امروز جمعه 15 آذر ماه 1398 ساعت 12:57 ب ظ

پرهیز از مصرف برخی نوشیدنی ‌ها در فصل گرما

پرهیز از مصرف برخی نوشیدنی ‌ها در فصل گرما

با آغاز فصل گرما و خطر بروز گرمازدگی در اثر از دست دادن آب بدن، نوشیدنی های شیرین و کافئین دار توصیه نمی شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی، دکتری صنایع غذایی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: گرمازدگی هنگامی اتفاق می‌افتد که بدن در هوای گرم در معرض کم ‌آبی قرار بگیرد و به میزان کافی آب نوشیده نشود و سردرد، بی ‌حالی و حالت ‌تهوع از نشانه‌ های گرمازدگی است.

دکتر تکتم محمدی مقدم نوشیدن آب کافی را از اصلی ترین راهکارهای مقابله با گرمازدگی در روزهای گرم، به ویژه در مناطق با آب و هوای مرطوب دانست و توضیح داد: نوشیدن آب در طول روز در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها و حفظ سلامت نقش دارد اما در فصل گرما این مایع حیاتی، بسیار مهم‌‌‌ تر از سایر فصل ‌ها جلوه می‌ کند و باید توجه ویژه‌ای نسبت به آن داشت.

مدیر گروه صنایع غذایی و عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی نیشابور توصیه کرد: افراد روزانه دست کم ۸ تا ۱۰ لیوان آب و مایعات مصرف کنند و حتی هنگام تردد در شهر، با همراه داشتن بطری‌ های آب، میزان آبی که با تعریق از بدن ‌شان دفع می‌ شود را جبران کنند. منظور از مایعات مصرف آبمیوه های طبیعی و نیز نوشیدنی های سنتی مانند خاکشیر یا سکنجبین است و مصرف شربت‌ ها و نوشابه‌ های گازدار نه تنها به اندازه نوشیدن آب مفید نیست، بلکه باید محدود شود.

وی افزود: از آنجایی که برای هضم قند نیاز به آب است، وجود قند در مایعات عاملی برای دفع بیشتر آب از بدن است؛ همچنین مصرف مایعات کافئین دار مانند نوشابه و قهوه، خود باعث افزایش تشنگی و کم آبی بدن می شود، بنابراین مصرف نوشیدنی ‌های شیرین و کافئین دار در این موارد توصیه نمی ‌شود.

در پایان یادآور شد: تنوع در استفاده از همه میوه‌ ها در فصل گرما نکته‌ ای است که باید به آن دقت شود و بهتر است از تمام آن‌ ها در حد تعادل استفاده شود.

 

پیوند های مفید