امروز سه شنبه 3 ارديبهشت ماه 1398 ساعت 00:25 ق ظ

ضرورت توجه به نکات ایمنی و بهداشتی حین و پس از وقوع سیلاب

باتوجه به بارندگی های اخیر در نقاط مختلف کشور و وقوع سیلاب ها، ضرورت دارد هموطنان عزیز به مطالب بهداشتی و ایمنی زیر توجه بیشتری داشته باشند تا به سلامت هموطنان آسیبی وارد نگردد:

1- اگرچه راه های زیادی برای کسب اطلاعات مربوط به اخبار هواشناسی و اخبار حوادث وجود دارد، اما بهترین وسیله برای کسب اخبار و اطلاعات مبادی قانونی مانند صدا و سیما و ستاد مدیریت بحران شهرستان ها می باشند.

2- در زمان وقوع بارندگی خصوصا در فصل بهار و باتوجه به اینکه بارندگی ها ممکن است همراه با صاعقه باشد، بهتر است در زمان بروز صاعقه از قرار گرفتن در فضای آزاد و یا زیر درختان بلند اجتناب نمایید.

3- اگر در زمان بروز صاعقه در داخل خودرو هستید، بهتر است تا آرام شدن اوضاع داخل خودرو باقی بمانید.

4- از حرکت در مسیر رودخانه و حاشیه آن تا حد ممکن دوری نمایید. از نزدیک شدن به مسیر سیلاب و یا فیلمبرداری از آن اجتناب کنید.

5- در صورتیکه شاهد غرق شدن فردی در آب های خروشان سیلاب هستید، چنانچه تخصصی در این زمینه ندارید، به هیچ عنوان برای نجات فرد وارد آب نشوید.

6- آب رودخانه ها اگرچه ظاهرشان ممکن است شفاف باشد، اما آلودگی هایی به همراه دارند که بهتر است قبل از مصرف جوشانده و ضدعفونی گردند.

7- در زمان وقوع سیلاب باتوجه به اینکه ممکن است خطوط لوله آب شرب دچار آسیب دیدگی شده باشند، تا زمان تایید سلامت آب توسط مقامات مربوطه از استفاده آب لوله کشی خودداری گردد. در این مدت می توان از آب های بسته بندی شده به عنوان جایگزین استفاده نمود.

8- باتوجه به اینکه در زمان بروز سیلاب لانه حیوانات تخریب می گردد، مراقب حیوانات گزنده مانند مار باشید.

9- به منظور پیشگیری از مسمومیت از مصرف قارچ های خودرو که در فصل بهار می رویند اجتناب کنید.

دکتر حسن قدسی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور