امروز سه شنبه 12 فروردین ماه 1399 ساعت 02:52 ق ظ

توصیه های تغذیه ای در پیشگیری از بیماریهای تنفسی

کارشناس مسئول واحد بهبودتغذیه جامعه معاونت بهداشت در گفتگو با وبدا مطالبی را در خصوص نقش تغذیه در پیشگیری از بیماریهای تنفسی بیان کرد.

مهندس لیلا شورورزی گفت: برای تامین سلامتی بایدروزانه از 6گروه اصلی غذایی شامل: نان و غلات، سبزی و میوه،شیر و لبنیات،گوشت و تخم مرغ وحبوبات و مغزدانه ها )استفاده شود.

وی افزایش سطح ایمنی بدن را در مقابله با بیماری ها بسیار مهم دانست و توصیه کرد که روزانه از منابع غذایی ویتامین C شامل انواع میوه هاوسبزی ها از جمله سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم،گل کلم،گوجه فرنگی، جوانه های گندم،ماش و شبدر، انواع مرکبات (لیمو ترش،لیمو شیرین،پرتقال،نارنگی ونارنج)کیوی و دیگر میوه هاو سبزی ها استفاده شود.

شورورزی برای تامین ویتامین های مورد نیاز توصیه های ذیل را نیز عنوان کرد:

• ·         با توجه به اینکه پیاز خام حاوی ویتامین Cمی باشدمی توان روزانه همراه با غذا استفاده گردد
  • ·         در تهیه سوپ یا آش از شلغم که حاوی ویتامین C میباشد استفاده گردد.
  • ·         روزانه از منابع غذایی ویتامینA(منبع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد ونارنجی مانند هویج،کدو حلوایی،موزو انواع مرکبات و منابع حیوانیمانند زرده تخم مرغ،شیر ولبنیات)و منابع غذایی ویتامینE(روغن های مایع مانند کانولا،گلرنگ،آفتابگردان وذرت)استفاده شود.
  • ·         از خوردن غذاهای چرب وشور مانند انواع تنقلات شور،انواع کنسروها وشورها وانواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد امکان خودداری شود.
  • ·         روزانه میتوان با استفاده از منابع غذایی حاوی آهن وروی (گوشت قرمز،مرغ وماهی،تخم مرغ،انواع سبزی ها،حبوبات،میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل)استفاده شود.

روزانه از منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی های برگ سبز و میوه ها ،شیر و لبنیات ،انواع گوشت ها،زرده تخم مرغ،غلات سبوس دار استفاده شود.

• ·         مصرف 8-6 لیوان آب آشامیدنی سالم ویا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه میشود.نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک میکند.
  • ·         وی در پایان افزایش ایمنی بدن را سد بزرگی در مقابله با ویروس کرونا و سایر ویروس های مهاجم دانست و مصرف غذاهای سالم و خانگی را در شرایط فعلی برای مقابله با بیماری کووید19 لازم دانست.