امروز دوشنبه 22 مهر ماه 1398 ساعت 13:28 ب ظ

والدین دانش آموزان بخوانند

نکاتی در مورد کوله پشتی مدرسه

مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور در خصوص شرایط مناسب کیف وکفش دانش آموزان مطالبی عنوان کرد.

میترا رضااف  در گفتگو با وبدا با اشاره به اهمیت رعایت استانداردهای کیف و کوله پشتی، و تاثیر آن بر پیشگیری از بیماریهای اسکلتی دانش آموزان گفت: از جمله وسایلی که به طور روزمره توسط دانش آموزان مورد استفاده قرار می گیرد، کوله پشتی است. وزن، نحوه و مدت زمان حمل کوله پشتی از جمله ویژگی هایی هستند که می توانند موجب تغییر در راستا و انحناهای ستون فقرات، اختلالات و دردهای اسکلتی- عضلانی نظیر درد کمر و شانه، ایجاد فاصله میان مهره ها، بروزتغییرات قلبی- عروقی، تنفسی و تغییرات الگوی راه رفتن شوند.

مشاور رئیس دانشکده در امور بانوان ، رعایت توصیه های مرتبط با حمل کیف و کوله پشتی را در کودکان و نوجوانان حساس تر دانست چراکه هنوز عضلات، رباط ها و استخوان های آنان تا پایان دوره ی بلوغ، مراحل تکاملی ورشد فیزیکی خود را طی می کنند و مستعد بیشترین ضایعات ممکن می باشند.

رضااف ضمن یادآوری این نکته مهم که طبق مطالعات انجام شده، بسیاری از ناراحتی های ستون فقرات در بزرگسالان و سالمندان، در اثر صدمات دوران کودکی است، نکات ذیل را درخصوص انتخاب و نحوه استفاده صحیح از کوله پشتی برشمرد:

1. وزن کوله ­پشتی نباید بیشتر از 10 درصد وزن بدن باشد .
  2. هنگام خرید کوله پشتی دقت کنید:

الف . كوله پشتی را انتخاب كنید که سبکتر است .

ب . دارای قسمت­ های مختلف برای وسایلتان باشد، طوری که بتوانید هم از سمت راست و هم از سمت چپ آن به طور مساوی استفاده کنید تا فشار بیشتری به هیچ سمتی از شانه و کمرتان وارد نشود .

ج . بند سینه­ ای و کمری داشته باشد .

د . در قسمتهای مختلف آن ( پشت و بندها ) از اسفنج استفاده شده باشد .

ه .  بندهای شانه ­ای پهن باشند .

و. جهت حفظ ایمنی در هنگام تردد از نوارهای شبرنگ روی کوله پشتی استفاده شود.

3. بندهای کوله پشتی در حدی تنظیم شوند که هنگام حرکت، کوله پشتی بر پشت جابه جا نشود؛ همچنین دقت کنید بندهای شانه ­ای متقارن تنظیم شوند یعنی یکی شل و یکی سفت نباشد .

4. حتما بندهای سینه ای و کمری را ببندید .

5. استفاده از یک بند کوله پشتی در کوله پشتیهای دوبندی، کوله پشتی­ های تک بندی و کوله پشتی­ هایی با بند نازک، باعث افزایش فشار وارده بر شانه ها و ستون مهره ها و ایجاد درد میشود .

6. بهتر است در چیدمان وسایل در كوله پشتی، اشیاء سنگین تر در قسمت عقب کوله پشتی ( نزدیک به پشت) ، اشیاء با وزن متوسط در قسمت میانی و اشیاء سبک در جلوی کوله پشتی قرار بگیرند و تا حد امکان از تمام فضای کوله پشتی استفاده شود.