امروز دوشنبه 9 اسفند ماه 1395 ساعت 17:20 ب ظ
اخبــار مهــم
آرشیو اخبار

راه اندازی تست های پنل ترومبوفیلی در آزمایشگاه ژنتیک پزشکی بیمارستان حکیم نیشابور

امتیاز کاربر:  / 1
ضعیفعالی

در هفته دولت سال جاری تست های پنل ترومبوفیلی در آزمایشگاه ژنتیک پزشکی بیمارستان حکیم نیشابور راه اندازی شد.

مسئول آزمایشگاه مولکولی و ژنتیک پزشکی دانشکده علوم پزشکی نیشابورگفت: ترومبوفیلی ارثی در بیش از ۱۰% زنان روی می ‏دهد و به بروز مشکلاتی در طی بارداری برای مادر و کودک منجر می ‏شود.

به گزارش وب­دا، دکتر رضا ابراهیم زاده افزود: این بیماری با افزایش خطر ترومبوز در حاملگی و مرده‏زایی و سقط‏ های مکرر و پارگی جفت و پره‏اکلامپسی همراه است.

متخصص ژنتیک پزشکی بیان داشت: لخته‏ های خون ناشی از ترومبوفیلی می تواند برای جنین جدی باشد چرا که با مرده‏زایی و سقط خودبه‏ خود مرتبط است و با پره‏اکلامپسی شدید یا اولیه و پارگی جفت ومحدودیت رشد داخل رحمی (IUGR) ارتباط دارد.

وی اظهار داشت: ترومبوفیلی یا همان افزایش انعقادپذیری عبارت است از اختلالاتی که منجر به افزابش ریسک ایجاد ترومبوزهای وریدی میشود. از جمله ژن های اصلی در گیر ترومبوفیلی های ارثی Factor V Leiden , Prothrombin G20210A , MTHFR gene Mutation می باشد.

مسئول آزمایشگاه مولکولی و ژنتیک پزشکی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: در این مرکز انجام سه آزمایش تعیین موتاسیون ژنی مربوط به MTHFR (C677T, A1298T)، Prothrombin 20210 و Factor V Leiden به روش PCR Real-time انجام میشود.

• دانشجویان
  • اساتید